Facebook Post - Toate șabloanele HR de care ai nevoie

Munca – încotro?

Dacă în articolul trecut îți povesteam despre cum poți face recrutarea un proces mai simplu în aceste vremuri complicate pentru angajatori și angajați din cauza fenomenelor „quiet quitting”, „quiet firing”, „quick quitting”, work from home sau work from office, azi am doar întrebări și observații ale ultimelor luni. 

Oriunde întorci capul pe rețelele de socializare și nu numai, cineva se plânge de burnout profesional sau de muncă prea multă pe bani puțini, de munca de acasă sau de munca de la birou. Oriunde te ascunzi, haosul apare și nu mai știi încotro s-o apuci, nici ca angajat, nici ca angajator.

Veștile par sumbre, dacă până și Meta (fostul Facebook), Twitter, Hootsuite și multe companii mari din IT, și nu numai, anunță concedieri masive.

Citeam deunăzi un articol care m-a amuzat dar mi-a dat de gândit, în care autorul se întreba dacă vom ajunge să mergem la birou pentru a face duș… Nu pare departe de adevăr, mai ales dacă vorbim despre București, oraș grav afectat de avariile la rețeaua de apă caldă… Dar asta e altă poveste.

În plus, iarna e la colț, iar costurile cu energia creează mari dileme tuturor: muncă de la birou sau muncă de acasă? Cine plătește factura la gaz și la electricitate?

Experții au păreri împărțite între avantajele și dezavantajele muncii remote – care agravează senzația de singurătate și neapartenență, dar care permite, totodată, angajaților să câștige mai mult timp pentru familie și viața personală.

Trăim „cea mai paradoxală” perioadă a pieței muncii din mai multe perspective: paradisurile IT se năruie, iar după sine pare că HRul și Marketingul sunt cele mai afectate domenii, ofertele de joburi au scăzut cu 10%, dar sunt, încă, cu 50% mai multe decât înainte de pandemie, spun statisticile; munca remote crește productivitatea, dar afectează pe termen lung cultura organizațională.

Mă uit în jur și totul pare haotic, dar eu cred că soluții există pentru fiecare companie, fiecare angajat. Subliniez cuvântul fiecare, căci prin fiecare chiar la asta mă refer: soluții personalizate exclusiv pentru fiecare om în parte.

Nu mai putem „vinde” pachete de compensații și beneficii de-a gata pentru toți angajații, recruta cu aceleași grile de interviu standard pentru fiecare fișă de post, evalua după chestionare identice.

Dacă totuși ai nevoie de un punct de pornire în a-ți organiza activitatea, la noi pe site ai la dispoziție inclusiv o serie de documente care te ajută de organizezi munca remote.

Cheia prezentului e făurită din flexibilitate și adaptabilitate conform nevoilor specifice ale fiecărui angajat valoros.

Etichete:

Comments are closed.