manager hr

Iată 6 lucruri pe care ar trebui să le faci în primele 90 de zile ca nou Manager de Resurse Umane

Probabil știi că faimosul citat de film, „cu o mare putere, vine o responsabilitate mai mare”. Acest lucru ar putea fi la fel de bine tradus în faptul că o dată cu noul rol de manager de resurse umane, apar o mulțime de noi responsabilități.

Înainte de a intra în detalii, vrem să vă felicităm dacă ați ajuns în această poziție! Acum, probabil că vă întrebați ce demersuri ar trebui făcute în primele 90 de zile ca nou Manager HR, în ceea ce privește prerogativele și nu faza de acomodare. Mai jos puteți găsi 6 lucruri considerate esențiale pentru primele trei luni.

 Înțelegeți afacerea

Cu excepția cazului în care ați fost promovat în noua funcție, și probabil chiar și atunci ar trebui să țineți cont de acest lucru, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faceți în primele 90 de zile ca nou manager de resurse umane este să înțelegeți afacerea. Nu de la un „bine băieți, deci ce faceți mai exact aici?” punct de vedere, dar mai mult din punct de vedere strategic.

Cel mai bun mod de a implementa acest lucru este să discutați cu C-level și să-i întrebați despre obiectivele companiei lor – fie că este extinderea, creșterea veniturilor, implicarea directă în creșterea angajaților sau orice altceva, cel mai bine este să știți unde intenționează compania să se îndrepte, pentru a avea o idee clară despre cum să structurați și strategia departamentului dvs.

Primele 90 de zile ca noul manager de resurse umane ar trebui să fie folosite pentru a vă evalua propriul departament.

Este important să cunoști oamenii cu care lucrezi, să le cunoști abilitățile, punctele forte și eventual lacunele, pentru a înțelege felul fiecăruia de a face lucrurile.

Cu toate acestea, atunci când intenționați să vă evaluați echipa ca noul manager de resurse umane, este important să începeți cu mentalitatea potrivită, să le cunoașteți și să umpleți eventualele lacune de competențe. Mai mult, un alt lucru de care ar trebui să ții cont este să-ți expui așteptările de la ei și să îi întrebi despre așteptările lor de la tine.

Programați departamentul de resurse umane la un audit specific

Un audit HR vă va ajuta să aveți o imagine de ansamblu mai bună asupra lacunelor, punctelor forte, politicilor, proceselor, tehnologiei și strategiei departamentului. . De asemenea, desenați o schiță clară a angajaților actuali, potențialele probleme și modalități de a le depăși.

Luați pulsul companiei

Este bine cunoscut faptul că HR-urile, fie că sunt manageri sau nu, sunt de obicei fluturi sociali, cu abilități puternice de comunicare. Prin urmare, primele 90 de zile ca manager de resurse umane ar trebui folosite pentru a lua pulsul companiei.

Luați pauza de prânz împreună cu ceilalți manageri de departament, cu echipa dvs., cu angajați din alte departamente. Este foarte important pentru dvs. să înțelegeți cum arată cultura companiei pe hârtie și cum arată ea în realitate. Mai mult, în acest fel echipa vă va cunoaște și probabil că asta va facilita comunicarea directă în viitor.

Conturați o strategie clară

Nu trebuie să creezi strategia perfectă în primele 90 de zile ca manager de resurse umane, dar ar trebui să iei în considerare ideea de a schița una, cel puțin. În acest fel, atât dvs., cât și membrii echipei dvs. veți ști unde să alocați resursele și ce ar trebui să fie stabilit ca prioritate. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui făcut după ce ați înțeles pulsul companiei, ați înțeles strategia generală a companiei, v-ați evaluat echipa și ați efectuat un audit de resurse umane.

Bucurați-vă

S-ar putea să fie mai multe sau chiar alte priorități care trebuie luate în considerare în primele 90 de zile, dar lucrul de care trebuie să-ți amintești este să te bucuri de ceea ce faci. La urma urmei, frumusețea lucrului în domeniul HR este că noi provocări apar mereu.

Sursa foto: Pixabay

Comments are closed.