Etica in resurse umane

Numele cursului:

Etica in Resurse Umane

  Completează Detaliile

  Traim într-o eră a competiției, iar competitia poate genera și practici mai puțin corecte. Acest lucru se poate reflecta in afaceri, in codul de conduita al oamenilor, și prin urmare sunt necesare standarde pentru a guverna modul în care organizațiile își desfășoară operațiunile de afaceri. Aceste standarde sunt numite etică.

  Managementul resurselor umane, si in special funcția OD (dezvoltare organizaționala), se ocupa de activitatile legate de planificarea si dezvoltarea fortei de munca intr-o organizatie. Prin urmare, necesitatea politicilor, procedurilor și proceselor care se concentrează pe a avea o componentă etică, nu poate fi ignorată. Etica resurselor umane ar trebui să aibă grijă de lucruri precum discriminarea (sexuală, religie, vârstă etc.), compensații, sindicate și legile muncii, reclamatii, sanatatea și siguranța angajaților etc.

  O sa inveti:
  Ce este practica etica si de ce este importanta
  Cum sa te consideri pe tine si organizatia ca parte a cadrului social mai larg.
  Cum sa iei in considerare dezvoltarea și bunastarea celorlalți (clienți interni și externi) in contextul practicilor etice
  Intelegerea conflictelor de interese
  Implementarea practicilor de diversitate si incluziune
  Confidentialitate
  Cum se evalueaza obiectiv o situație organizationala si consecintele acesteia
  Consolidarea comportamentelor etice in organizatii

  Programele de etica beneficiaza organizatiilor prin sprijinirea stabilirii standardelor de comportament și printr-o comunicare clara. Beneficiile programelor de etica includ reducerea comportamentului inadecvat și apararea suplimentara a organizatiei impotriva reclamatiilor.

  Directori sau Manageri, oameni de HR, specialiști în Dezvoltare și Cultură Organizațională, Employer Branding, Comunicare Internă, Marketing sau orice persoana interesata de imbunatatirea managementului si praciticilor organizationale.

  Iata cateva motive pentru care ar trebui sa te inscrii la cursul nostru de practici etice in afaceri.

  Vei invata sa:
  Cultivi constientizarea etică
  Identifici intrebari sau probleme etice
  Implicarea partilor interesate in procesul de luare a deciziilor de ordin etic
  Procesul decisional si justificarea unei decizii etice
  Dezvoltarea si implementarea de practici etice specifice pentru organizația ta

  Durata: 6 ore

  Detalii de desfasurare: Disponibil in curand