Technology human touch background,

 4 tendințe în HR de care trebuie să știi

Înainte de acest articol, am menționat că profesioniștii trebuie să continue să învețe și să reînvețe. Acest lucru ar putea însemna atât dobândirea de noi abilități, cât și o înțelegere mai profundă a ceea ce înseamnă domeniul lor, și asta se aplică și specialiștilor în resurse umane. Și este imperativ să faceți acest lucru, mai ales într-o perioadă în care schimbarea este constantă și progresul tehnologic face ca multe cunoștințe să fie învechite.

Acum, din moment ce noul an se apropie, haideți să aruncăm o privire peste câteva tendințe HR prezise pentru 2023.

Alertă spoiler: tehnologia este pe listă.

Analizele în HR devin mai importante

Una dintre cele mai vizibile tendințe de resurse umane din 2023 sunt datele – de data aceasta sub formă de analize. În ultimii ani, analizele de resurse umane există în companii, dar, din păcate, nu sunt folosite la scala larga- în curând acest lucru este pe cale să se schimbe.

Spre exemplu, scopul unora analize este de a înțelege de ce unii oameni nu rămân în organizație și de ce unii fac. Știind de ce sunt nemulțumiți și cum să gestioneze asta, specialiștii HR pot prezice când este cel mai probabil să plece și să găsească soluții care pot reduce rata de abandon.

Cu toate acestea, pentru a avea analize relevante, trebuie să determinați valori relevante. Într-adevăr, fiecare organizație are o situație unică, totuși ratele de demisie și rămânerea de peste un an în companie este cel mai bun loc pentru a începe. Corelarea cu valori precum creșterile salariale și timpul de așteptare la promovare vă va oferi o idee mai clară despre motivul pentru care oamenii pleacă și veți putea crea un timp personalizat de retenție.

Cunoașterea tehnologiei este o abilitate obligatorie pentru specialiștii în resurse umane

Peisajul tehnologic se schimbă constant – astăzi apare o nouă tehnologie, iar mâine va deveni imperativ să fie adoptată. Noi instrumente, sisteme și infrastructuri devin disponibile, făcându-și drum în toate industriile și tendințele, inclusiv în tendințele HR în 2023.

Să vedem ce tehnologii ar trebui să adopte și specialiștii HR.

Automatizare robotică a proceselor (RPA)

În afară de marele clișeu al economisirii timpului, RPA vă va actualiza sistemele de monitorizare după o nouă angajare. Specialiștii în resurse umane nu vor trebui să facă evidența angajaților manual, RPA o va face pentru ei. De asemenea, deoarece scopul tehnologiei este de a face ca software-urile să fie interconectate, RPA va putea verifica și conformitatea HR.

Inteligență artificială (AI)

AI este, de asemenea, o tendință în domeniul resurselor umane în 2023, un cuvânt în vogă – din motive întemeiate – prin intermediul inteligenței artificiale, o mulțime de procese pot fi automatizate, de la selectarea candidaților, a face ca operațiunile de resurse umane să se desfășoare mai bine până la previziunea de când ar trebui să începeți să derulați campanii de angajare pentru a nu avea posturi neocupate . Deși AI avansează în mod constant, este important să știm că IA disponibilă nu poate face nimic pentru aspecte care nu sunt codificate.

Realitatea virtuală (VR)

Știți, setul cu cască care vă permite să pășiți într-o altă realitate – un mediu de joc foarte bun. Cu toate acestea, VR și-a făcut loc și în tendințele HR – acesta poate fi folosit pentru antrenament de luptă, antrenament de zbor și antrenamentul cu parașută (Armata Britanică a făcut acest lucru) și poate fi folosit și pentru procesul de screening pentru orice alte roluri care necesită pregătire.

Noi valori și tendințe de muncă

Una dintre cele mai vizibile tendințe de resurse umane este schimbarea valorilor de lucru, dorită de mileniali. Acestea sunt:

Flexibilitate

Comunicare

CSR-uri

Datorită acestei schimbări de paradigmă, are loc și o schimbare în leadership – o abordare mai centrată pe oameni, în care concepte precum auto-management, împuternicire, lucru în echipă, proces agil și inteligență sunt în centrul atenției.

Acest lucru merge mână în mână cu următorul trend HR: focalizarea pe angajați.

Angajații tăi contează

În ultimele decenii, angajații au fost considerați mai mult un cost decât un beneficiu. În zilele noastre, însă, acest lucru s-a schimbat – angajatorii și-au dat seama în sfârșit că angajații lor sunt cei care obțin experiența de primă mână cu privire la sistemele, serviciile, produsele și structurile companiei. Evidențiind defectele și punctele forte, angajații pot accelera schimbările într-o companie.

Prin urmare, accentul se va pune pe experiența pe care un angajat o are în companie, de la atragerea de talente, onboarding, performanță și dezvoltare, până la offboarding. Menținând angajații implicați și împlinindu-și nevoile de creștere și dezvoltare, aceștia nu vor fi nevoiți să plece în altă companie. Mai mult, a avea o rată mare de retenție va ușura și procesul de recrutare.

HR Trends – ce să faci în continuare?

La fel ca un val, tendințele HR vor veni și vor trece. Unele au fost deja adoptate, altele au fost lăsate pe dinafară. Unele companii au fost early adopters, altele mai târzii, fie pentru că sunt preocupate, nu au cunoștințe, abilități sau bugete.

Ideea este că ori de câte ori apare o tendință nouă, nu ar trebui să te arunci cu capul înainte. Schimbarea necesită timp, fiecare organizație are propriul său ADN și nu totul se potrivește pentru toată lumea. Prin urmare, nu adopta pur și simplu fiecare tendință de resurse umane, ci fă-ți timp pentru a lua o decizie conștientă cu privire la calea pe care ar trebui să o urmeze compania ta.

Sursa foto: Freepik.com

Etichete:

Comments are closed.